Sammanfattning: Sihanoukville

Efter fyra nätter i turistparadiset Sihanoukville kände vi oss ganska färdiga med det. Staden kryllar av västerlänningar, särskilt svenskar och fransmän, strandförsäljare och tuktuk-chaufförer. Man förstår att staden är så populär, för stränderna och vädret har varit idylliskt. Beskrivningen "Thailand 2.0" stämmer helt klart. Boende är överlag billigare i Kambodja än i Thailand, medan maten är ganska likvärdig på gränsen till dyrare.

Vi tillbringade våra dagar på stranden, där vi låg och läste, skrev vykort, löste korsord och badade. Massor! Paula och Ylva passade på att utnyttja sina nytagna dykarcertifikat, och gav sig iväg på en dagsdyktur. De var mycket nöjda med dagen, då de bland annat sett den exotiska gula lådan-fisken. (Yellow Box Fish)

Vi hittade en restaurang som serverade gudomliga baguetter för dryga dollarn, (dvs typ halva priset mot andra restauranger). Där åt vi frukost och lunch nästan varje dag. Middag varierades på olika ställen runt huvudgatan, och vi hittade både guldkorn och nitlotter. Dock höll vi alltid humöret på topp med våra roliga historier, och TICHUspel såklart. Trots en överraskande Grand Tichu av Lisa i sista omgången (värd 200p) så var det Paula och Ullis som vann denna veckas turnering. Stort grattis!

För att ta oss vidare till Ho Chi Min City, Vietnam hade vi beställt biljetter till ett dagsbuss. Bussen visade sig inte existera, och vi fick vänta till nattbussen kom istället. Som tur var har vi blivit experter på att underhålla oss och leva improvisativt den här resan, så vi spelade bland annat Stad och Land, mer Tichu såklart, åt chokladefterrätter med vaniljglass och dealade dessutom till oss gratis lunch för att vi fick lov att vänta extra. Så oss gick det ingen nöd på.

Nattbussen existerade i alla fall (om än inte våra platsbokningar, men de klarade vi oss utan) och vi tog oss utan vidare krångel in i Vietnam. Det första vi gjorde nu var att besöka en restaurang och få i oss ett rejält mål mat. Nu ska vi ut och leta boende! På återhörande! /Lisa & Paula

Kommentarer
Postat av: Mamma S

Tack och Lov för dessa sociala medier! Morfar och mormor var tårögt överlyckliga efter att ha skypat med dig igår, Lisa! Alla älskar dig!!!!

2012-01-29 @ 21:29:06
Postat av: Ingrid

Hei, beste Lisa! Nå har jeg lest alt dere har skrevet på bloggen til nå, og det virker som en kjempe opplevelse! Håper jeg får se noen bilder etterhvert også! :) Kos deg masse videre, det fortjener du! Tenker på deg! Klem, Ingrid

2012-01-29 @ 22:03:06
Postat av: Anonym

Hallo It's me

2012-01-30 @ 15:34:54
Postat av: Sara

låter härligt piluttlalejtjohej!! saknar dig! ville bara säga att fysiken går great den med :D

2012-01-31 @ 23:16:05
URL: http://jibbsara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0