Twin towers

Varit uppe i världens högsta tvillingtorn - check.
Shopped 'til we dropped - check.

En bra dag helt enkelt!

Tornen var mycket höga, high tech och spännande. Vi fick köa från ca sju på morgonen till halv nio, för att få biljetter, men det var det värt. Vi hade ju frågespelet M.I.G med oss, då är lite väntetid inga problem. När de äntligen öppnade biljettkassorna var det fullt med folk i kö, men vi lyckades ändå få biljetter till den andra visningen med start 9.15.
Visningen startade med att en projekterad bild av en dam på gas (och inte på en vägg) hälsade oss välkomna till världens hösta tvillingtorn. Asiatisk show time. Sedan fick vi åka upp till the Sky bridge, ca 120 m över marknivån. Bron är inglasad, och man hade en väldigt vacker utsikt därifrån.
Sedan fick vi fortsätta med den skrytsamma datorhissen ända upp till Observatory Deck, 320 m ovanför gatorna. Mycket coolt! Har man varit i Burj Khalifa, Dubai, så tappar man perspektiv på allt vad höjd innebär, men jag kan säga att utsikten var väldigt vacker och häftig ändå. Absolut värt 50 RM. (ca 125 kr)

Sedan gick vi och kände oss famous på den upphöjda inomhus walkway som finns från Petronas Towers till the Golden Triangle, alltså området där alla fina shoppingcenter finns. Vi köpte något i nästan varenda affär vi gick in, och var mycket nöjda med våra fynd.
På vägen ut ur shoppingcentrat såg vi en folksamling, och förstod att det rörde sig om någon sorts utställning.
Det visade sig vara United World Buddy Bear Tour. En världsutställning för ca två meter höga björnar, en från varje land som står och håller varandra i händerna. Ja, björnstatyer alltså. Varje lands björn var designad av en från det landet känd designer, i uppdrag att porträttera sitt eget land. Bland annat så var USAs björn frihetsgudinnan, Irlands var en orangegrön pyssling och Iraks såg ut som en porträtt ur Tusen och en natt. Det var väldigt roligt att gå omkring bland alla björnar och gissa nationalitet och det budskap som designern ville få fram. Sveriges var en "vanlig brunbjörn" klädd i vit skjorta och midsommarkrans. Över ena foten låg en notblad med texten "Rönnerdahl han svänger sina lurviga ben..." Fint! Den tog vi kort på och posade med såklart. Finlands Björn var målad som landskapet i en Paasalinna roman. Som ni hör så älskade jag dessa björnar.

Eftersom vi spenderat så mycket pengar på shopping fick det bli en billig middag från Seven Eleven som avnjöts med andra resande på vårt hostell. Jag börjar känna mig allt mer färdig med Asien och är väldigt spänd inför det som komma skall!

//Lisa

Kommentarer
Postat av: Mamma S

Å,vad häftigt det lät! Jag fick lite Dubai minnen :) Och björnarna lät fantastiska! Jag längtar efter att få se bilder sen när ni kommer hem!!! Stor kram till er båda!!

2012-02-05 @ 12:23:03
Postat av: Mamma S

Å,vad häftigt det lät! Jag fick lite Dubai minnen :) Och björnarna lät fantastiska! Jag längtar efter att få se bilder sen när ni kommer hem!!! Stor kram till er båda!!

2012-02-05 @ 12:23:23
Postat av: Mamma S

Tjatig? Hur kunde det bli så???

2012-02-05 @ 12:34:25
Postat av: G-mor

Ja, en riktig tjatmoster är du!

2012-02-05 @ 18:06:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0