The Catlins

The Catlins ar jordens himmelrike. Pa riktigt. Jag har aldrig sett nagot sa vackert. Vi anlande hit ca klockan tre pa eftermiddagen och mottes av stralande sol, hoga klippor, ett klarblatt hav och kilometerlang strand. Var van Alistor visade oss en haftig del av stranden dar havet atit ur grottor ur klipporna. Nar vi kikade in i grottorna sag vi en liten pingvinunge. Fattar ni? En pingvinunge som lag dar och sag sot ut. Vi blev tarogda och det berodde inte bara pa solkramen i ogat.

Vi kom fram till vart beachhouse som vi hyrt in oss pa, och blev ogonblickligen kara istallet. Sa det forsta vi gjorde var att ringa vardarna och boka in en extra natt. Sedan gav vi oss ut pa en lang, lang strandpromenad och njot av den fantastiska naturen och det fina, men blasiga vadret.
Dagen efter var alla hjartans dag. Det firade vi med att: ata picknick uppe pa en klippa och kolla ut over delfinerna som simmade i viken. Magiskt. Vi besokte ocksa den forstenade skogen, som uppkommit genom att lava tackt over det som en gang varit en skog. Vi satte oss langst ut pa en klippa och kollade pa havet och pratade om vagornas interferens (fysiknordar) och blev sedan splashade av en jattevag. Haha, ratt at oss. Men det gjorde ingenting, for vattnet var relativt varmt,och det fanns torktumlare i vart beach house. Vi lagade en himmelsk pasta carbonara till middag som inneholl bacon, gradde, smor, potatis och diverse gronsaker vi hade over. Vi ar faktiskt omattligt stolta over vara kockkunskaper sahar langt. En mycket bra alla hjartans dag avslutades med att vi gick till Curio Bay och kollade nar delfinungarna blev matade av sina mammor, Fantastiskt. Om ni nagongang aker till Nya Zeeland sa ar the Catlins verkligen ett maste!

Kommentarer
Postat av: Mamma S

Låter helt underbart!!

2012-02-16 @ 12:01:51
Postat av: G-mor

Magiskt! Smuggla hem en delfin till mig!

2012-02-18 @ 15:55:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0