Stor stad = Stor fest

Auckland, NZs största stad hade vi mest hört negativt om. Det första intrycket var dock positivt, en känsla som höll i sig! Lördgen den 17e mars hade vi bestämt träff med vår Irländska vän Laura och hennes följeslagare Steffi. Vi trodde att vi skulle titta på en liten parad kl 11 och att det var bra att ha en grön detalj på sig. Det visade sig dock att St. Patricks day i Auckland var betydligt större än vad vi räknat med. De var grönt och peruker och kläder och smink och ... Vi drogs med i stämningen och inhandlade varsin grön hatt. Lisa en cowboyhatt och Paula ett plommonstop. Efter den stora paraden had Laura fortsatta planer för oss och det var nu dags för den Irländska frukosten. Det varsnarare ett dagmål! Efter det bar det av till hamnen där Volvo Ocean Race, som var i stadendenna helg, hade slagit ihop sitt firande med den gröna massan och det var mycket liv och rörelse. Vid det här lagen hade vi fattat vinken och klätt upp oss lite och införskaffade ansiktsmålningar för att passa in i galenskapen. Då vi umgicks med en riktig Irländarre var nästa stop för dagen The Irish Society of Auckland. Där fick vi se Riverdance klubben uppträda, festa på hamburgare och lyssna på irländsk musik. Känslan över festligheterna var ungefär som byfesterna i Morden i Midsommer ( om man bortser från alla mord). Kvällen avslutades med dans i den gröna massan nere i hamnen igen. Musiken var irländsk och Paula saknad sin fiol en aning. P Näsa dg utforskade vi Auckland i sig och spanade på det berömda Sky Tower. Vi försökte också planera vad vi skulle göra nästa dag. Vi ville gå påsurfkur men de ledde inga på måndagar. Då ville vi klättra men klättringsparken hade rasat samman. Vi gav upp och tog oss till en klätterhall inomhus redan samma eftermiddag och bestämde oss för att lämna Auckland nästa morgon. Klättringshallen var rolig, om än lite lekinspirerad... Vi had kul, utmanade oss och blev mycket trötta haha. Nästa morgom gick bussen upp till the Bay of Islands. Vi märkt på vägen att det regnade lite och ju längre norr ut vi kom destå fler åkrar hade förvandlats till sjöar! Det var värsta översvämmningen!! Ett tag sågdet ut som att vägarna tillbaka till Auckland skulle stänga... Nu verkar vädret ha dragit vidare söderut och vi har bestämt oss för att stanna i lugnt väder tills vi vet mer. Kommer solen fram blir det strandhäng i morgon. Hoppas! Nästa morgon gick bussen upp till the bay of islands

Kommentarer
Postat av: Mamma S

Festligt värre! Fick något slags minne från Öllefestivalen i Tallin?? Men det KAN väl ha förekommit mord?! Även om inte ni var inblandade ;)

2012-03-20 @ 11:32:20
Postat av: G-mor

Jag fick lov att googla lite på vad sjutton St Patricks day är för något. Hittade många intressanta sidor.... Om någon inte bär grönt denna dag så får man nypa den, stod det på en sida...En annan sida som hette stpatrick.co.nz visade bilder från just årets festival i Auckland.

2012-03-20 @ 15:47:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0