Motor bike city

Från strandparadiset Sihanoukville tog vi oss på en buss gjord för människor ca 40 cm kortare än vi är till Ho Chi Minh, aka Saigon, aka Motor Bike City. Det var en väldig omställning. I Ho Chi Minh lämnar man allt av Kambodjas lugn bakom sig och det vimlar istället av mopeder, dyra hotellrum och väskknyckare.

Efter att ha vilat upp oss på hotellrummet en dag efter den påfrestande nattbussen gav vi oss ut på gatorna i backpackerkvarteren för att avnjuta en middag med indisk (!) mat. Plötligt, från ingenstans, hör vi ljudet "PAAAULAAA!" bakifrån oss. Paula, som inte direkt kände igen rösten vände sig om, och blir omfamnad av en stor kram från hennes vän Rebecka Markus. Efter lite presentationer så anslöts Rebecka och hennes kusin Emma till middagen bland alla naan bröd och chapatis. Slutsats: världen är allt bra liten.

Dagen efter hade vi som plan att utforska Mekongdeltat. Vi hade bokat in oss på en guidad tur, vilken visades vara rysligt guidad.
Information vi inte riktigt visste om skulle ingå i dagen:
* Hur man gör kokosnötsgodis
* Att man vill gå till the happy room to sing some songs när man vill uträtta sina behov.
* Hur honungste i alla dess former smakar.
* Hur man som bäst tillbringar en tre timmars bussresa på golvet.
* Upplevelsen av trafikstockning i en flod av lokala roddbåtar. (OBS; med alla turister iklädda vietnamesiska hattar.)

Men allt som allt var det trevligt att se mekongdeltats otroliga komplexitet och det var härligt att vara ute på vatten. Dessutom fick vi äta på en trestjärnig restaurang, och på en natt på ett flott hotell. Det hade fina badrum.


Kommentarer
Postat av: Mamma S

Oj,vad många blogginlägg att läsa! Kul! Det låter som ni har fortsatt fantastiska upplevelser varje dag! Spännande!

2012-02-03 @ 15:55:30
Postat av: Rebecka

Harligt med lite varme i KL! :) Vi haller nastan pa att forfrysa. Kul med shopping, vi gor detsamma, men ska bli lite annat ocksa. Hoppas att ni far det toppen pa NZ och att det blir massa spannande historier att hora senare. KRAM

2012-02-05 @ 05:26:36
URL: http://rybecks.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0