Den Kungliga Huvudstaden

Nu är vi i Phnom Penh, en stad som vi såhär långt gillar skarpt. Den är fattig, men färgglad, sjabbig med väldigt charmig och rymmer enormt stora kontraster. Från takvåningen på shoppingcentret där vi spenderade förmiddagen kunde man både se PPs slumområdren och samtidigt skymta det kungliga palatset och den utsmyckade strandpromenaden.

Vi har hunnit med att besöka en av stadens marknader, som var en labyrint av allt man kunde tänka sig köpa; kläder, mat, smycken, elektronik och rumpförstorare. Det är ett myller att ta sig fram bland alla försäljare, men om man tar sig tid att göra det så kan man hitta några guldkorn. Det är fritt fram att pruta, och då kan man göra riktiga klipp. (tex Paulas hörlurar för 6 dollar som hon är omåttligt stolt över.)

Lunch har avnjutits på en mexikansk restaurang, gott men dyrt. Nu blir det nudlar igen i fortsättningen! På eftermiddagen har Paula besökt palatset. Det såg ut som det i Bangkok fast lite mindre, lite mindre pråligt, lite mindre grön Buddha, silvergolv istället for guldväggar och lite lägre träd ... Men det gav en spännande kontrast till museerna om Khmer rouge som vi kommer att besöka.

Under tiden gick Lisa, Ullis och Ylva och köpte vykort, och njöt av solskenet och den vackra strandpromenaden. Sedan gick vi tillbaka till vårt guesthouse, hängde på vår takterrass och skrev. En mycket lyckad eftermiddag, tyckte samtliga inblandade parter. Nu är det snart middagsdags (asiatisk den här gången) och sedan står spelkväll på schemat. Ha det bra! Kram!

Kommentarer
Postat av: Mamma S

Låter intressant och spännande, och som en skön eftermiddag! Roligt att läsa!

Röda Khmerernas museum kan nog bli omtumlande...

Ta hand om er och varandra!

Kram

2012-01-18 @ 18:19:06
Postat av: G-mor

Mysigt med marknad! Och roligt med fynd så som rumpförstorare och hörlurar. Sådana fyndar man inte varje dag direkt!

Verkar vara stora kontraster... Men ibland kanske man får nöja sig med silvergolv istället för guldgolv. Själv har jag trägolv.....

2012-01-18 @ 18:58:28
Postat av: Sara

hoppas ni har det bra! Saknar dig paula :)

2012-01-19 @ 18:03:25
URL: http://jibbsara.blogg.se/
Postat av: Mamma S

Kom igen! Inte hört av er på 2 dar....

2012-01-20 @ 23:42:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0