Intressanta iakttagelser i Bangkok

* Bangkoks tåg och tunnelbanor har ett system som gör att det är mycket lätt att hålla koll på var man är, och när man ska gå av. Ovanför varje dörr sitter en karta över alla stationer, med tillhörande lysande lampor. De stationer man har varit på lyser rött, och de stationer man ska komma till lyset grönt. Detta underlättar otroligt, särskilt eftersom det inte alltid är så lätt att urskilja stationernas thailändska namn i högtalarna. Något för Stockholm att ta efter.

* Bangkok är överlag väldigt turistanpassat med text på både thailändska och engelska. Detta gäller dock inte vid gatunamn eller gatukorsningar. De räknar tydligen kallt med att turister inte ska kunna läsa kartor. Eller så vill de bara kunna tjäna ännu mer pengar på taxi.

* Ska man åka taxi eller tuck tuck ska man bestämma priset först, innan man åker iväg. Och kolla ifall överenskomna pris inkluderar "stopp". Isåfall ska man alltså gå in på olika tygaffärer och låtsas köpa klänningar i 10 minuter, för att tuck tuck chauffören ska få en bensinkumpong. Tyvärr så vet ju skräddarna om vad som pågår, och vill inte låta en titta på olika tyger, modeller etc. om man inte LOVAR att köpa något först, annars blir man utslängd. Det krävs alltså en skådespelarinsats à la Lisa & Paula för att klara det. (Vi sa ja till stopp en kväll, sen aldrig mer.)

* Backpackers är en otroligt social och trevlig ras.

* Thailändska kvinnor är otroligt välklädda och vackra.

* Har man någongång trott att "alla asiater ser likadana ut" bör man besöka Bangkok. Det stämmer inte. Punkt.

* Thailändare förstår inte vad man menar om man frågar efter underground. MRT är det som gäller. Vi har en eftermiddags erfarenhet av rundfrågning, tro oss.

* I Thailand finns inga trafikregler. Och de få som finns gäller bilar och mopeder, definitivt inte tuck tucks.

Ikväll ska vi lämna Bangkok bakom oss för den här gången, det är möjligt att vi återkommer hit senare på resan igen. Med nattåg ska vi alltså ta oss till Krabi för att fira jul med Paulas gäng på Tonsai Beach. Jag är oerhört pepp på att träffa dessa människor, samt bada, och Klättra!!! Förhoppningsvis blir det en del vattensporter också, som det blötdjur jag är. Och imorgon får Paula se sin första strand någonsin, hur fantastiskt är inte det?
Det är möjligt att vi inte kan blogga igen innan julafton. Isåfall vill vi önska er alla en riktigt GOD JUL!
Kram /Lisa


Kommentarer
Postat av: TobbeL

Ännu en trevlig rapport! Låter spännande med ett första strandbesök för Paula lagom till julen 2011! Inte en dag för tidigt om ni frågar mig!

Blir ett annat typ av julbord i år antar jag... Ingen Jansson, och knappast hemgjorda köttbullar, eller?Lisa, skönt att du inte hamnade i sjuksängen för länge.

Paula, simma lugnt!

GOD JUL!

2011-12-22 @ 15:25:34
Postat av: G-mor

Oj, intressanta upplysningar. Framför allt för mig som nog inte kommer närmare Thailand än så....

God jul på er, eller kanske mer passande: สุขสันต์วันคริสมาสต์

2011-12-22 @ 18:30:27
Postat av: Karin

god jul!!! kramar! <3

2011-12-22 @ 23:43:44
Postat av: Jessica

Så kul med många uppdateringar och att få höra att ni har det bra! God Jul på er båda två! Kram!

2011-12-23 @ 11:21:03
Postat av: Bonus pappa K

Yes!

Coolt. Skulle också vilja vara där nere i värmen. Ni verkar ha jätte kul. Själv hem kommen från Tynset -21 grader kallt.

Ha det. Kent

2011-12-23 @ 15:49:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0