Basta soluppgangen i mannaminne!

Golden Bay, over kullen sa att saga. Det ar inte manga som prioriterar denna del av Nyz Zeeland hogt pa sin reselista och just darfor var vi fast beslutna att vi skulle dit. Ett beslut vi inte kom att angra.

Pa vagen over kullen, mount Takaka, fick vi mojlighet att stanna vid The Source of the Riwaka River. Haftigt! Floden liksom bara dok upp ur en grotta i berget och plotsligt var det jattemycket vatten. Lisa holl pa att forsvinna ner i grottan nar hon lekte modell framfor Paulas nya kamera. Det var laskigt! Vi fick sedan se de friskaste sotvatten kallorna i hela varlden och Paula bestamde sig (For kanske 10 gangen denna resa) for att detta var stallet hon skulle bo pa om hon var en and. vattnet var sa klart att man nastan inte sag det!

Staden Takaka i Golden Bay var ytterst "Hippiefierad". Pa gransen till komiskt. Sag man en parson utan dreads var det snarare ett undantag och till och med de rullstolsburna mannen pa restaurangen vi kakade pizza pa hade Alibaba brallor och dreads. Takaka var sakert en fin stad men for oss lockade udden Farewell Spit mer och resan forsatte. Vid det har laget hade vi stiftat bekantskap med tva personer (Sjalvklart hade de dreads...). Ytterst otippat var de Svenskar och forsorjde sig som gycklare. Trevliga typer som hangde med till udden. Dar var det oken med hav pa bada sidor. Vi vandrade lange i sanden och pa stranden kunde man hitta valskellet. De luktade forfarligt illa... Men det var otroligt haftigt om man bortsag fran valen och vi passade pa attt bada. Vi besokte ocksa Wairiki beach med sina magiska klippor som skot upp ur havet. Vackrare an vackrast och ett till dopp var ett faktum!

Pa den lokala puben Mussles In besokte vi vara vanner Izzie och Sam som vi traffade i Vietnam. De tyckte att det var sa roligt att aterse oss att vi blev bjudna pa middag hemma hos dem. De hade katt sa Paula var glad! Maten var ocksa mycket god och vi hade en trevlig kvall tillsammans.

Innan vi dagen dar pa lamnade Golden Bay vaknade vi till en "fantastologisk" soluppgang! Verkligen basta nagonsin med vackra Golden Bay i alla mojliga farger.

Paula och Lisa

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ännu en plats som man inte visste om att man måste uppleva. Ni beskriver det otroligt vackert!

Men jag kan tänka mig att valskelett måste lukta förfärligt, vet ju bara hur ett ruttet fårhuvud luktar... Hur STORT är ett valskelett??

2012-03-11 @ 19:29:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0