Vi skulle aka bat hit...

Hej igen dar ute!

Nu ar vi i Battambang, (Egentligen pa vag fran Battanbang pa vag till huvudstaden Phnom Penh nu pa morgonen) en franskinspirerad liten stad med en vacker flod. Det man gor har ar att kolla pa franska villor, besoka kvallsgympan i parken (Da Man leder massor av kvinnor i fargglada linnen i nagot friskis och svettis liknande gympa pass sjalvklart utfort i perfekta kvadrater), ata pa cafeer dar de tranar fattiga kambodjaner, spana pa de stiliga tvillingarna som vi sett i bade Siem Reap och Battambang och vara forkylda och sova en aning. Vad gor vi har egentligen!? Jo vi skulle aka bat hit pa den kanda flodvagen, men det blev for dyrt sa vi tog bussen haha.

Templen! Nu ska jag beratta mer om Templen. Dessa fantastiska tempel som forbluffat mig och fashinerat mig otroligt mycket. Lisa var sjalvklart i det bla hon ocksa vad galler dess masterverk. Dag 2 blev cykel dagen. Vi hyrde cyklar for en dollar (Tittade noga pa luftmangden i dacken eftersom Paula rakat ut for punka ett par dagar innan) och drog ivag mot templen. Snabbt kom vi till templet som sag ut som king Louis slott. Det var en spannande laburint av stenar och Lisa sag fladdermoss i nagon trang gang. Sedan bar det av till det tempel vi spanat in mest av alla. Ta Prohm. Trad templet som anvandts i Hollywood filmer for att skapa haftig miljo. Templet ar overvaxt med stora trad vars rotter slingrar sig ner efter murarna och kommer fram ur stenarna pa olika stallen. Helt fantastiskt och vi stannade lange har och utforskade. Prutade till oss en lunch dar gudarna straffade Paula for girigheten med att peppra maten med minst 3 chilifrukter... Sedan cyklade vi vidare. In genom den beromda porten till staden Ankor Tom och ut igen for att besoka det gamla universitetstemplet, som sags ha inhyst 1000 munkar. Valdigt historisk kansla.

Dag tre var dagen for de stora stjarnskotten. Soluppgangen vid Angkor Wat och staden Angkor Tom. Tidigt gick vi upp, fick plats pa forsta parkett vid vattnet och vantade pa solen medan vi at var medhavda frukost. Det var molnigt... Ytterst besviken Paula haha. Men fint var det anda aven om vi missade den roda himlen. Sjalva templet var fantastiskt valbevarat och kul att kolla runt i. Promenerade sedan till Ankor Tom, staden som hade 1 miljon invanare en gang i tiden, och spanade pa templet med 216 ansikten och de olika terasserna dar kungen hade vandrat runt. ut karvningarna var fantastiska! ja dessa tempel var helt klart fashinerande och jag skulle verkligen rekommendera ett tredagarspass till killarna nar de kommer till Siem Reap. (Ok jag ar kanske lite overentusieastisk vad galler Angkor Wat och for en neutral syn pa dem bor ni prata med Ullis eller Ylva).

Nu kommer bussen snart!

Paula

Kommentarer
Postat av: Mamma S

Häftigt!! Har ni tagit några bilder?

2012-01-17 @ 08:49:45
Postat av: Kusin H

A,ta massa bilder! Helst på en fladdermus oxå, Lisa!

2012-01-17 @ 21:13:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0