Do:s and Don't:s inThailand

Vi har alltsa tillbringat nastan tre veckor i Thailand, och under den tiden hunnit med att besoka Bangkok, Krabi, Khao Lak, Phuket, Koh Tao och Aranya Prathet. Varje stad hade sin charm, och sina turistfallor, sa nu ska vi forsoka att dela med oss av vara lardomar.

Do:s
* Bar propra klader, sarskilt vid besok av tempel. Thailandare uppskattar verkligen nar man forsoker tacka sig fran axlarna och ner till minst knana. Gor man inte det kan man pa vissa stallen behova betala extra for att fa lana temporara, korrekta klader.
* Ta thaimassager, de ar fantastiska! Forsok dock att gora det i en storstad da de ar 100 baht billigare an vid nagon strand.
* Bara skratta och se glad ut nar saljare haller en lang utlaggning om nagot de forsoker salja. Det gar inte att hora vad de sager, och det som de sager ar formodligen inte sant heller. Se till att pruta ordentligt bara, sa far de snacka hur myckt de vill.
* Anvand solkram!!! Hint Paula och Kerstin.
* Insistera pa att alla taxichaufforer ska kora pa taxameter, trots att de sager att de inte kan gora det. Alla (verkligen alla) taxibilar ar utrustade med det, de vill hest bara undvika det pga att de tjanar mindre pengar.
* Forsok i ovrigt att aka som lokalbefolkningen gor. Tag- och tunnelbanesystemet i Bangkok ar val utbyggt och valdigt mycket billigare an tuk tuk eller taxi. Dessutom ar tagstationerna latta att hitta till da tagen gar uppe i luften.
* Hang pa reaggeabarer om ni vill traffa andra sociala backpackers. Reggeabarer ar tydligen grejen.
* At Pad thai. Mmm, sa gott!
* Fira nyar pa stranden. Gor det bara. Det ar sa fantastiskt.

Don't:s
* Forolampa inte Buddhan vid Golden Palace genom att visa honom din fotsula. Vakterna blir inte glada da.
* Ak for Guds (Buddhas?) skull inte tuk tuk utan att ha kommit overens om priset med chaufforen forst. Och ga inte med pa att gora sa kallade "stopp" heller. Av nagon anledning blir chaufforerna alltid jattesura efterat, trots att man tycker att man gjort dem en tjanst.
* Om du vill ta seden dit du kommer sa bor du inte ata risratter med pinnar - det ar bara turister som gor det.
* Ga inte in nagonstans med skorna/flipflopsen/sandalerna pa. Stor forolampning.
* Du far inte tvatta fotterna i toaletten. Det ar stora forbudsskyltar mot det overallt.
* Bli inte lurade av de superseriosa vakterna vid gransovergangen till Poipet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0