Cambodia calling

Bussen fran Bangkok var forsenad (surprise!), sa vi fick stanna en natt langre i Thailand an planerat. Detta gjordes i en liten stad nara gransen, som vi tyckte kandes ganska ode. Det positiva med det var att det gick latt att fa tag pa billiga rum, och vi hittade ett mycket trevligt stalle for bara 100 baht per person. (ca 20 kr alltsa)

Efter att ha atit middag tankte vi ga till narmaste supermarket for att kopa frukost och andra nodvandigheter. Da inser vi att det hors valdigt hog musik fran nagot kvarter langre bort, och anar till och med ett pariserhjul och andra karuselliknande saker. Vi bestammer oss for att undersoka saker saklart, och kommer fram till en valdigt stor marknad! Dar fanns massa sma stand som salde allt fran trad, till halsband till diverse saker att ata. Och en scen dar artister framforde spektakulra liveshower, och lite har och var gick det runt elefanter som man fick mata for 30 baht om man ville. Det gjorde inte vi, men elefanterna hade daremot en viss forkarlek for Lisa, for de gillade att snabla pa henne, sarskilt nar hon inte sag. Pa marknaden gjordes olika inkop, tillexempel orhangen (Paula), iPodfodral (Ullis) och pannkakor, diverse sotsaker, kycklinggrillspett och annu mera pannkakor (Lisa). Vissa gruppmedlemmar var alltsa hungrigare an andra.

Sedan sov vi pa vart mysiga hotell, for att bege oss over gransen till Kambodja dagen darpa. Gransovergangen forflot ganska smidigt, forutom att vi blev lurade att betala ca 600 baht for mycket for vara visum. Lattlurade turister...
Val i Kambodja ar stamningen en annan. An sa lange sa har vi inte markt av "lura turister-attityden" sa tydligt, utan det kanns som ett samhalle som ar lite mer laod back. Folk cyklar omkring pa gatorna, eller aker hast och vagn och det kanns overlag lite mer gammalmodigt an thailand. Och dubbelt sa mysigt, ungefar.

Vi befinner oss alltsa i Siam Reap, och vart huvudsakliga syfte har ar naturligtvis att kolla pa Angkor Wat. Imorgon tankte vi kopa ett tredagarspass dit, och forsoka fa ut sa mycket som mojligt av de tre dagarna. Staden i ovrigt ar ratt liten, men kanns valdigt skont. Vi bor pa ett guest house som heter Mitri och nog ar vart basta hittills. For bara 10dollar/natt (delat pa 4) far vi ett rum med varmvatten, badkar, fritt internetoch ett bra lage in till stan. Dock ser guest houset ut att ligga pa en byggarbetsplats, men det gor inte oss nagonting.

Ullis och Paula ar fortfarande kvar ute pa stan sedan vi at middag, och kollar in stallet. Ylva och jag ar nu pavag i sang, for att vara riktigt laddade for imorgon. Vi hors igen snart, och da har vi forhoppningsvis en massa haftiga upplevelser fran tamplen att beratta om.

Over and out /Lisa

Kommentarer
Postat av: G-mor

Vad dum jag är!? Här sitter jag och oroar mig för att ni är i Kambodja och så har jag blandat ihop det med Burma! Kambodja är ju inget farligt. Det är ju som typ Orsa är för oss Morabor, en liten lillebror, harmlös liksom.

Ja, men då så, ha det lika mysigt som innan.

Kram

2012-01-09 @ 19:04:29
Postat av: Mamma S

G-mor! Hört talas om Röda Khmererna??

2012-01-09 @ 19:33:29
Postat av: Bonuspappa K

Hej!

Templet ska visst vara ngt helt fantastiskt. Ska bli intressant att få læsa vad ni tyckte om det.

Mamma S glømde visst att Røda khmererna inte finns længre. :-)

2012-01-09 @ 19:49:49
Postat av: Mamma S

Men på "min tid" fanns de!!

2012-01-09 @ 20:11:33
Postat av: TobbeL

Kul att läsa ännu en rapport. Blir säkert ett spännande land att resa i. Fortsätt på samma förnuftiga sätt så kommer allt gå bra!



Njut av äventyret!

2012-01-09 @ 21:32:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0